Marketing  1. Home

  2. Marketing

De meerderheid van de webshops zijn vandaag de dag verlieslatend. Via internet is uw concurrent slechts een muisklik verwijderd, wat leidt tot hyperconcurrentie en een grote druk op de prijs. Adverteerders staan onder extreme druk om hun klantacquisitiekosten en customer lifetime value in goede banen te leiden. Digitale marketing is inmiddels uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt, met Facebook en Google als absolute marktleiders.

Terwijl u middels reclame via traditionele middelen steeds minder mensen kan bereiken en de effectiviteit van uw inspanningen moeilijk meetbaar zijn, weet u bij goed uitgevoerde digitale marketing exact wat uw reclamebestedingen u opleveren.

Duurzame digitale marketing streeft naar een gezonde balans tussen het winnen van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten middels betaalde reclame en activiteiten die uw merkbekendheid en vindbaarheid verbeteren.

SAMENGEVAT

De meerderheid van de webshops zijn vandaag de dag verlieslatend. Via internet is uw concurrent slechts een muisklik verwijderd, wat leidt tot hyperconcurrentie en een grote druk op de prijs. Adverteerders staan onder extreme druk om hun klantacquisitiekosten en customer lifetime value in goede banen te leiden. Digitale marketing is inmiddels uitgegroeid tot de grootste…

AIDA model and funnel
Klanten kiezen hun eigen pad naar uw producten. Het is aan u om het pad en de triggers bloot te leggen.

In geval van problemen weten uw klanten vrijwel altijd direct uw website te vinden. Veel fabrikanten hebben dit dan ook al rond de eeuwwisseling erkend als opportuniteit en bieden online onder meer ondersteunende informatie zoals FAQ’s (Veel gestelde vragen) en downloadbare handleidingen. Online verkopen kan niet zonder een online klantendienst waarbij het essentieel is om nieuwe klanten vlot uw producten in gebruik te doen nemen, proactief (product-)beoordelingen te monitoren en klanten ook voldoende mogelijkheden te bieden tot zelfbediening.

Search

Mogeljke kopers hebben een reeks aan mogelijkheden om bij uw aanbod uit te komen. De optimalisatie (SEO) van uw pagina’s en product feed voor de vindbaarheid in Google & Co. is daarom meestal de start van een onderneming zijn digitale marketingactiviteiten. Extra promotie door middel van betaalde campagnes (SEA) vervolledigen uw vindbaarheid.

Lees verder →

Social

Mensen brengen een groot deel van hun dag door op een breed scala aan sociale media. Op die momenten zijn zij niet geinteresseerd in uw aanbod, tenzij u dat kan plaatsen binnen de context waarin zij daar berichten, foto ‘s en video’s van vrienden en familie consumeren. De sociale media zijn daarmee het primaire platform om de interactie en verbinding met uw klanten aan te gaan.

Lees verder →

Direct

Mede doordat toenemende privacyregels het steeds moeilijker maken om via grote mediapartijen mogelijke klanten te benaderen, richten bedrijven zich meer dan ooit op een rechtstreekse klantrelatie. Waar deze voorheen gericht was op (veel) mailen, wordt deze nu steeds vaker ingericht als een relatie waarbij er echte interactie, via verschillende klantinterfaces, ontstaat.

Lees verder →

Vanaf het moment dat een klant zijn bestel- en betaalproces heeft doorlopen, begint het eigenlijke werk pas. De verwachting is gecreëerd, maar er kan veel misgaan: het product is bijvoorbeeld toch niet voorradig, wordt te laat geleverd of is defect. Ervaart uw klant vervolgens een slechte bereikbaarheid of een trage klantenservice, dan leest u zijn of haar verhaal de volgende dag op verscheidene internetfora en sociale media. Een excellente service is daarom van hoog belang voor internetondernemingen.

Onze aanpak

Wij runnen de digital commerce van onze klanten alsof het onze eigen zaak zou zijn. Wij werken met best-in-class technologie die aanpasbaar is op uw noden. We zijn gewend te werken in interdisciplinaire teams en vaak kunnen wij u een samenwerking voorstellen die deels op prestatie is gebaseerd.

Onze expertise

De basis van onze expertise is e-commerce: onze medewerkers stonden aan de basis van bij talloze webshops in binnen- en buitenland. Die expertise verbreedde over de jaren heen. Nu delen we onze expertise het liefste met ambitieuze ondernemers, ongeacht over welk budget zij beschikken.

Onze diensten

We bieden ondernemingen met groeiambities een breed scala aan diensten, waarbij u aan het roer blijft – en wij u als een co-piloot ondersteunen. Van A tot Z. Voor de uitvoering van geplande activiteiten werken wij nauw samen met geselecteerde partners, of bouwen we graag voort op uw bestaande partners.

Lees verder over onze aanpak, expertise, of diensten →