Shopware

Shopware is een e-commerceplatform uit Duitsland dat al sinds het jaar 2000 actief is en meestal een goede keuze voor middelgrote merkfabrikanten die van plan zijn om hun e-commerce inspanningen in de toekomst significant uit te breiden. Meer dan 50.000 gevestigde ondernemingen maken vandaag de dag gebruik van Shopware, waaronder een groot aantal fabrikanten variërend van L’Oreal tot Haribo. Shopware is mede daarom een toekomstvaste keuze en uniek in zijn gebruiksgemak, gebruikservaring, geavanceerde marketingfuncties, schaalbaarheid, technologische prestatie en betrouwbaarheid. Jaarlijks maakt onderzoeksbureau Gartner een overzicht van de belangrijkste digital commerce platformen. Ook daarin scoort Shopware goed.

De geavanceerde Rule builder neemt een centrale positie in Shopware. Hiermee kunt u regels maken om bijvoorbeeld verzendmethoden of belastingtarieven toe te wijzen, afhankelijk van de locatie van de klant. Via de rule builder kan u ook geavanceerde promoties of gedifferencieerde prijzen aansturen.

Shopware is bevat standaard een grote reeks geavanceerde functies en veel processen zijn te automatiseren. Via de Flow builder kan u taken automatiseren via eenvoudige if this than that regels. Zo kan u bijvoorbeeld klanten een tag geven nadat deze een specifiek product hebben aangekocht, om vervolgens op basis van die tag verder te personaliseren.

Zoals de meeste e-commerceplatforms, kent ook Shopware een uitgebreide app store waar gebruikers plug-inextensies/thema’s kunnen aankopen die meer functies en mogelijkheden aan het platform toevoegen. De community van Shopware is groot en zeer actief, waardoor het platform een ruim aanbod aan extra opties via plugins biedt. De kwaliteit van de plugins is relatief hoog ten opzichte van andere e-commerceplatformen.

Alle via Shopware automatisch verstuurde e-mails, zoals orderbevestigingen, zijn aan te passen. Op basis van ingestelde regels bepaalt u welk sjabloon er wanneer gebruikt wordt.

SAMENGEVAT

Shopware is een e-commerceplatform uit Duitsland dat al sinds het jaar 2000 actief is en meestal een goede keuze voor middelgrote merkfabrikanten die van plan zijn om hun e-commerce inspanningen in de toekomst significant uit te breiden. Meer dan 50.000 gevestigde ondernemingen maken vandaag de dag gebruik van Shopware, waaronder een groot aantal fabrikanten variërend…

Ontdek in anderhalve minuut de ins en outs van het Shopware platform

Shopware biedt een uitgebreide basis waarin u uw catalogus, klanten en bestellingen beheert. Door middel van zogenaamde klantgroepen kan u (automatisch) klantsegmenten aanmaken en per segment differentieren in bijvoorbeeld aanbod, prijsstelling of communicatie. Door middel van dynamische productgroepen kan u producten automatisch bundelen in een overzicht op basis van gemeenschappelijke producteigenschappen. Belangrijke functies die Shopware onderscheiden van de concurrentie vindt u hieronder.

Content + commerce

Met de Shopping Experiences van Shopware maakt u middels een drag and drop interface eenvoudig landingspagina’s voor ieder type apparaat. De Shopware builder brengt opgemaakte teksten, afbeeldingen en video’s samen met uw productaanbod. Zo creeert u de meest indrukwekkende etalages of een komt een merkverhaal tot leven.

Multi-alles e-commerce

Met Shopware bent u in staat om op eenvoudige wijze verschillende shops vanuit 1 interface te beheren (multishop). U kan een product eenvoudig op meerdere sites te koop aanbieden en deze sites verschillende ontwerpen toekennen. Met Shopware kan u uzelf via talloze configuraties toespitsen op specifieke landen of regio’s, verschillende munteenheden en lokale BTW-verplichtingen.

Meer dan 2000 plugins

Shopware is gebaseerd op state of the art technologie. De software is volledig aanpasbaar en wordt ondersteund door een zeer grote community van ontwikkelaars en andere e-commerce professionals. Er zijn meer dan 2.000 gecertficeerde plugins beschikbaar voor Shopware, waarmee u veilig een eenvoudig de (gratis) standaardfuncties kan uitbreiden.

Shopware 6 Community Edition

Shopware kent verschillende edities die verschillen in prijs, functionaliteit en ondersteuning. De Community Edition is het open source fundament waarop alle Shopware-abonnementen zich baseren. Als u wilt opschalen en sneller wilt groeien met een geavanceerde functieset en deskundige ondersteuning aan uw zijde, dan biedt Shopware meer geavanceerde abonnementen. Deze zijn lokaal geinstalleerd of mogelijk via SaaS-gebaseerd abonnementsmodel.

Shopware 6 Rise

De Shopware 6 Rise licentie is de instapversie. Uiteraard biedt Shopware 6 Rise alle functies die u van de Community Edition kent. Shopware 6 Rise is echter geavanceerder op het gebied van automatisering en de zogenaamde Shopping Experiences. Ook kent deze editie beperkte support van Shopware zelf, waardoor u een nog grotere zekerheid op continuiteit geniet.

Shopware 6 Evolve

Shopware 6 Evolve biedt gebruikers meer mogelijkheden op het gebied van storytelling en nog meer automatiseringsfuncties met behulp van de Shopware Flow Builder. Wanneer Shopware deel uitmaakt van een uitgebreidere digitale infrastructuur, dan is Shopware 6 Evolve een goede keuze. Ook biedt Shopware 6 Evolve veelgevraagde B2B-functionaliteit.

Shopware 6 Beyond

Shopware 6 Beyond is de meest uitgebreide uitvoering van Shopware 6, waarbij u uitgebreide support van Shopware mag verwachten. Wanneer uw e-commerce omzet hoger is dan 350.000 euro per jaar, dan adviseren wij u deze versie zeker te overwegen. Functioneel biedt Shopware 6 Beyond u nog meer functionaliteit op het gebied van B2B-e-commerce.

Veelgestelde vragen Shopware

Met headless technologie wordt bedoeld dat de frontend (hetgeen dat de gebruiker ziet) losgekoppeld is van de backend. Dit zorgt voor een flexibel platform dat veel vrijheid toelaat over hoe (bijvoorbeeld) producten kunnen worden getoond op de website, instore schermen of via voice chat.

Een Progressive Web App (PWA) is een website die eruitziet en zich gedraagt alsof het een mobiele app is. PWA’s zijn gebouwd om te profiteren van native app functies van mobiele apparaten, zonder dat de eindgebruiker een app hoeft te downloaden. Met een PWA is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruikers push-notificaties te sturen of beperkte content ook offline te bekijken.

Shopware heeft een partnership met Vue Storefront, een van de PWA-marktleiders.