WordPress is het meest populaire content management systeem ter wereld, gebruikt door meer dan de helft van alle websites. Robuust genoeg voor CNN, voldoende toegangkelijk voor de lokale kapsalon.
Kortom: WordPress is ‘s werelds meest populaire contentmanagementsysteem (CMS), waarmee u uw content op internet kunt maken, beheren en delen. WordPress heeft zowel een gehoste (WordPress.com) als een zelf-gehoste (WordPress.org) versie.
WordPress is open source, wat betekent dat je het vrij kunt gebruiken zonder iemand licentiekosten te betalen. Bovendien zijn er honderden mensen over de hele wereld mee bezig. Meer dan de meeste commerciële platforms.
WordPress-plug-ins
Aangezien WordPress het meest populaire CMS ter wereld is, is er een grote verscheidenheid aan plug-ins en widgets om de kernfunctionaliteit van het systeem uit te breiden. De basisfunctie van deze plug-ins is vaak gratis – voor een completere versie wordt betaald.
Elke speciale eis waarmee uw bedrijf te maken kan krijgen, is hoogstwaarschijnlijk al ontwikkeld en gecommercialiseerd als plug-in.
WordPress thema
WordPress maakt ook gebruik van thema’s (soms ook wel sjablonen genoemd), kant-en-klare ontwerpen en lay-outs die u kunt installeren en activeren voor uw door WordPress aangedreven site. WordPress fungeert dan als het hoofdplatform en behandelt uw inhoud (berichten, pagina’s, enzovoort) – terwijl het thema die inhoud weergeeft in uw lay-out naar keuze.
De meeste thema’s kunnen op zijn minst enigszins worden aangepast (kleuren, typografie, enzovoort) aan uw behoeften met behulp van de WordPress-aanpasser.
Uw WordPress-kerntechnologie, thema’s en plug-ins beheren
WordPress en de meeste van zijn – goede – thema’s en plug-ins worden regelmatig bijgewerkt voor voor de hand liggende doeleinden zoals beveiliging en het oplossen van bugs. Ze zijn ook verbeterd op basis van de eisen van gebruikers.
Er zijn letterlijk duizenden thema’s en plug-ins op de markt. Veel daarvan zullen prima met elkaar samenwerken. Gezien de grote verscheidenheid van deze softwarestukken, zijn er echter altijd plug-ins die in strijd zijn met code die in andere thema’s en plug-ins wordt gebruikt, wat problemen veroorzaakt. Simpel gezegd: sommige plug-ins worden ingetrokken en worden niet meer onderhouden, andere bevatten slechte code en volgen de WordPress-normen niet.
Het zou onmogelijk zijn om elk thema en elke plug-in met elkaar te testen. Het beheren van uw WordPress-kerntechnologie, thema’s en plug-ins houdt daarom in dat u ze zorgvuldig moet bijwerken, plannen om storingen te voorkomen (vanwege conflicterende technologie) en de technologie uitgebreid testen om er zeker van te zijn dat ze echt goed werken.
Themapakketten bevatten een changelog.txt die alle wijzigingen voor elke versie beschrijft. Het is de moeite waard om te lezen of de wijzigingen waardevol zijn voor uw site. Het standaardantwoord is echter dat we u aanraden op de hoogte te blijven.
Als u geen wijzigingen heeft aangebracht in themabestanden, kunt u uw bestaande themabestanden overschrijven.
Als je wijzigingen aan je thema hebt aangebracht, moet je de changelog bestuderen om te zien welke bestanden moeten worden bijgewerkt. U kunt uw oude gewijzigde bestand ook vergelijken met het bijgewerkte bestand met een goede HTML-editor of een online tool gebruiken. We raden aan om onderliggende thema’s te gebruiken om wijzigingen op te slaan en te behouden. Dit bespaart u de hoofdpijn van het vergelijken van bestanden en u zorgen te maken over het overschrijven van aanpassingen.
SAMENGEVAT
WordPress is het meest populaire content management systeem ter wereld, gebruikt door meer dan de helft van alle websites. Robuust genoeg voor CNN, voldoende toegangkelijk voor de lokale kapsalon. Kortom: WordPress is ‘s werelds meest populaire contentmanagementsysteem (CMS), waarmee u uw content op internet kunt maken, beheren en delen. WordPress heeft zowel een gehoste (WordPress.com)…
Type technologie: Content Management Systemen (CMS).
Onze Shopware diensten: Front-end ontwikkeling, Functionele specificaties, Inspiratiesessie Digital commerce, Masterclasses & coaching, Systeemintegratie, Systeemmigratie, Zoekmachineoptimalisatie
Handleidingen
Nuttige bronnen
Veelgestelde vragen WordPress
Veelgestelde vragen over WordPress
Een contentmanagementsysteem (afgekort: CMS) is een webtoepassing die het mogelijk maakt dat u eenvoudig, zonder technische kennis, documenten en gegevens op internet kan publiceren.
WordPress is een van de bekendste Content Management Systementen (CMS) voor blogs, websites, webshops, enzovoort. Eenvoudige alternatieven om een website mee te maken zijn Wix, Squarespace, Websflow, Weebly, Jimdo en Webflow. Heeft u eigenlijk een webshop nodig, dan zijn alternatieven bijvoorbeeld Shopify en Lightspeed. Tumblr of Medium zijn dan weer veelgebruikte systemen voor blogs.