Google Search Console



  1. Home

  2. De beste technologie
  3. Google Search Console

Google Search Console is een gratis instrument van Google die iedereen met een website kan helpen beter te begrijpen hoe deze presteert in de Google zoekmachine. Google Search Console biedt informatie over hoe Google websites crawlt, indexeert en bedient.

Om gebruik te kunnen maken van Google Search Console moet u eenmaal het eigendom van uw site verifieren. Wanneer u toegang heeft, dan vindt u daar binnen enkele uren of dagen informatie over hoe Google u site momenteel al kent.

Het is aan te bevelen om snel een ​​sitemap in te dienen bij Google Search Console. In een sitemap geeft u aan uit welke pagina’s uw site bestaat, zodat Google minder moeite hoeft te doen om deze te ontdekken. Het indienen van een sitemap via kan de vindbaarheid van uw site dus versnellen.

In verschillende overzichtelijke secties krijgt u via Google Search Console ook zicht op eventuele fouten die Google constateert, zodat u die kan oplossen. Denk daarbij aan problemen eventuele beveiligingsproblemen, problemen met de snelheid van uw site en problemen met de mobiele weergave van uw site.

SAMENGEVAT

Google Search Console is een gratis instrument van Google die iedereen met een website kan helpen beter te begrijpen hoe deze presteert in de Google zoekmachine. Google Search Console biedt informatie over hoe Google websites crawlt, indexeert en bedient.

Introductie tot Google Search Console

Google Search Console verschilt met Google Analytics: Google Search meet de prestatie van uw site in de zoekmachines, terwijl Google Analytics vooral gericht is op het gedrag van uw gebruikers. Door Google Search Console te koppelen aan Google Analytics wordt het eenvoudiger om te begrijpen hoe de rankings en specifieke zoekwoorden de organische prestaties en het gebruikersgedrag op uw site beïnvloeden.

Handleidingen

Volgt.

Veelgestelde vragen Google Search Console

CTR staat voor Click Through Rate. Dit is het aantal klikken gedeeld door vertoningen, vermenigvuldigd met 100.

Dit is de gemiddelde positie van uw pagina(‘s) voor een zoekopdracht of zoekopdrachten.

Wanneer een gebruiker op een link klikt die hem naar uw site brengt, telt dat als één klik. Als de gebruiker op een link klikt, op de terugknop drukt en vervolgens opnieuw op dezelfde link klikt – nog steeds één klik. Als hij of zij dan op een andere link naar uw site op de zoekresultatenpagina klikt, dan zijn dat twee klikken. Clicks afkomstig van betaalde Google Ads worden hierin niet meegeteld.

Elke keer dat een internetadres in een zoekresultaat verschijnt, genereert deze een impressie. De gebruiker hoeft niet naar beneden te scrollen om uw zoekresultaat te zien om de vertoning te tellen.

Snippets zijn kleine specifieke elementen die verschijnen in de zoekresultaten in Google. Google zoekt zelf in de bestaande zoekresultaten relevante informatie die uitgelicht moet worden. Deze wordt dan weergegeven op een speciale manier in de zoekresultaten, afhankelijk van de inhoud van de snippet. U zal ze bovenaan of rechts van de zoekresultaten vinden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de sectie met vragen en antwoorden die u vaak bovenaan uw Google zoekresultatenpagina zult vinden.

Dit is een zoekterm die vertoningen van uw sitepagina op een Google zoekresultatenpagina heeft gegenereerd. U kunt zoekopdrachtgegevens alleen vinden in Search Console, niet in Google Analytics.

Core web vitals zijn metrics aan de hand van welke Google de gebruikerservaring meet van uw website. De belangrijkste core web vitals zijn Largest Contentful Paint (LCP, de tijd die nodig is om het grootste element op de pagina te laden), de Cumulative Lay-out Shift (CLS, de mate waarin content op de pagina verschuift tijdens het laden van de pagina) en de First Input Delay (FID, de tijd tussen het moment dat de bezoeker interactie heeft met de website en het moment dat de site reageert op die interactie).