Pickware

Pickware is oorspronkelijk een speciaal voor Shopware ontwikkeld ERP-systeem, geintegreerd door middel van een app. Er is dus geen apart systeem nodig met gescheiden gegevensopslag, een eigen gebruikersinterface en foutgevoelige synchronisatieprocessen. Pickware biedt inmiddels een volledige suite van aanvullende apps die uw operationele proces digitaliseren: een warehouse management systeem (WMS), een kassasysteem (POS), enzovoort.

Met Pickware ERP zijn alle centrale ERP-functies met betrekking tot magazijn, voorraadplanning en inkoop direct beschikbaar in uw Shopware-omgeving.

Met Pickware WMS automatiseert en vereenvoudigt u uw processen in het magazijn met nehulp van mobiele barcodescanners. Met Oickware WMS is er in principe geen enkele klik in Shopware meer nodig om een ​​bestelling te verwerken.

Met Pickware POS verkoopt u uw producten in de winkel direct uit Shopware. Shopware wordt zo uitgebreid met een volwaardig kassasysteem die u eenvoudig met extra filialen kan uitbreiden en ook kan gebruiken op tijdelijke locaties (zoals pop-ups of beurzen). Door de directe verbinding tussen Pickware POS en Shopware legt u alle verkopen en uitgaande goederen centraal in één systeem vast en zijn alle gegevens en functies die in Shopware worden bijgehouden beschikbaar op uw kassa.

Pickware WMS en Pickware POS maken beide gebruik van specifieke hardware (de scanners, de kassa, ..). Het systeem is open van karakter, waardoor u in feite allerlei hardware kan toevoegen. Pickware biedt zelf echter ook een breed scala aan op Pickware geteste apparaten tegen een voordelige prijs.

SAMENGEVAT

Pickware is oorspronkelijk een speciaal voor Shopware ontwikkeld ERP-systeem, geintegreerd door middel van een app. Pickware biedt inmiddels een volledige suite van aanvullende apps die uw operationele proces digitaliseren: een warehouse management systeem (WMS), een kassasysteem (POS), enzovoort.

Alles wat je moet weten over Odoo

Handleidingen

Volgt.

Veelgestelde vragen Pickware

Pickware POS synchroniseert artikel- en klantgegevens realtime met Shopware. Een goed werkende internetverbinding is daarom een voorwaarde voor verkoop met Pickware POS.

Pickware ondersteunt ook producten die geen streepjescode hebben. De processen kunnen ook zonder handmatig zonder te scannen worden bevestigd. Dit is ook nuttig wanneer de streepjescode slecht is te lezen. Indien gewenst kunnen bij de opslag van nieuwe goederen productspecifieke streepjescodes via Pickware worden gegenereerd en geprint. Dit is ook mogelijk voor alle baklocaties.

Met Pickware WMS kan u uw klanten ook Click & Collect aanbieden. Hiervoor moet een verzendmethode ‘Click & Collect’ worden aangemaakt. De goederen worden dan op de normale manier gepickt, maar aan het einde van het proces wordt er geen verzendlabel aangemaakt. Het proces wordt gemarkeerd als voltooid zodra uw klant de bestelling ophaalt en de factuur wordt gescand.

Pickware is primair ontworpen als magazijnbeheersysteem (WMS) voor retailers met een eigen magazijn. Een speciale dropshipping plugin is ontwikkeld voor dropshipment scenario’s. De twee plugins zijn prima te combineren. De combinatie biedt een goede oplossing voor gecombineerde verzending vanuit uw eigen magazijn en directe verzending vanuit de dropshipper.