Odoo

Odoo is een open-sourceplatform voor bedrijfsbeheer dat wereldwijd door meer dan 7 miljoen gebruikers wordt gebruikt. Het systeem werkt volgens een alles-in-één principe en biedt zo een multitud aan tools, zoals: ERP, CRM, e-commerce, productie, boekhouding, enz.. Naast meer dan 30 kernmodules die het hele spectrum van bedrijfsprocessen bestrijken, biedt Odoo duizenden apps. In de afgelopen jaren is Odoo meermaals gerangschikt in de top 10 van beste ERP’s op de markt voor een breed scala aan bedrijven, van verschillende grootte. Het platform is breed ondersteund in de ontwikkelaarsgemeenschap.

Sinds zijn oprichting in 2002 heeft Odoo een indrukwekkende groei doorgemaakt. De succesformule van Odoo schuilt grotendeels in het intuïtieve gebruik van het platform en de volledigheid aan toepassingen.

Van oorsprong is Odoo een ERP- en CRM-systeem. Vandaag de dag excellereert de onderneming nog steeds op het gebied van deze systeemtypen, maar inmiddels is Odoo ook in staat om vrijwel alle andere processen binnen uw organisatie te beheren. Het voordeel voor de gebruiker is dat deze aanpak geen dure integraties meer vergt. Odoo-apps zijn standaard perfect met elkaar geïntegreerd, zodat u uw volledig bedrijfsproces end-to-end kan digitaliseren en hiervan de voordelen kunt ondervinden. Anderzijds is het systeem uiteraard niet op ieder vlak best-in-breed. Voor die bedrijven die Odoo niet voor de volledige digitale architectuur willen inzetten, biedt het systeem goede koppelmogelijkheden.

De introductie van een ERP zoals Odoo helpt ondernemingen om de bedrijfsvoering te stroomlijnen. Het Odoo ERP-systeem ontwikkelt zich sneller dan gemiddeld op de markt, waarbij ieder jaar een belangrijke grote release plaatsvindt. Hierdoor is Odoo voor veel organisaties een logische keuze in hun digitale transformatie.

De implementatie van Odoo begint met een uitgebreide analyse van uw bestaande en gewenste bedrijfsprocessen. Dit resulteert in een document dat beschrijft welke Odoo apps er gebruikt moetenen worden, hoe deze moeten worden ingesteld en welke eventuele maatwerk aanpassingen er noodzakelijk zijn.

SAMENGEVAT

Odoo is een open-sourceplatform voor bedrijfsbeheer dat wereldwijd door meer dan 7 miljoen gebruikers wordt gebruikt. Het systeem werkt volgens een alles-in-één principe en biedt zo een multitud aan tools, zoals: ERP, CRM, e-commerce, productie, boekhouding, enz.. Naast meer dan 30 kernmodules die het hele spectrum van bedrijfsprocessen bestrijken, biedt Odoo duizenden apps. In de…

Alles wat je moet weten over Odoo

Handleidingen

Volgt.

Veelgestelde vragen Odoo

Odoo is een suite van softwaretools voor bedrijfsbeheer, waaronder bijvoorbeeld CRM, e-commerce, facturering, boekhouding, productie, magazijn, projectbeheer en voorraadbeheer.

De kracht van Odoo is grotendeels zijn verscheidenheid. De technologie wordt gebruikt door bedrijven uit diverse sectoren, van verschillende grootte. Ook grote ondernemingen vertrouwen op Odoo.

Een ERP-systeem is een systeem dat de belangrijkste bedrijfsprocessen digitaliseerd en soms automatiseert. Het systeem omvat de meest belangrijke processen op het gebied van uw Boekhouding, Inkoop, Logistiek, Magazijnbeheer, Planning, Productie en Verkoop.

Odoo 16 is grotendeels een verbetering van de 30 belangrijkste Odoo apps. Denk dan bijvoorbeeld aan verbeteringen in het beheer van verkooporders, een herstructurering van de coupon/loyaliteitslogica om meer gebruiksscenario’s te ondersteunen en een verbetering van de functies voor massamailings. Odoo introduceert verder een nieuwe app die de kennis van een organisatie centraliseert (geïnspireerd door Wiki).